Recenzija: Crystal Derma Antisolar DD krem

Nedavno je do mojih ruku dospeo jedan proizvod od kog se poslednja dva meseca bukvalno ne razdvajam. Reč je o preparatu koji savršeno balansira između zaštite od Sunca i negovanja nežne kože lica. Uz to, pruža i blistav, sjajan izgled lica u toplim danima, kada teška šminka nije opcija.

U pitanju je preparat koji dolazi iz širokog asortimana firme Crystal DermaAntisolar DD krem. BB, CC, DD… – kozmetički proizvodi u poslednjih par godina često nose neku od ovih oznaka, a svaka opisuje različite karakteristike i svrhu preparata. Možda će vas ova oznaka DD zbuniti, kao što je i mene – ta skraćenica stoji za Daily Defense odnosno označava proizvod koji se koristi za svakodnevnu zaštitu kože od štetnih uticaja okoline. To znači da je ovaj proizvod pogodan za upotrebu tokom čitave godine, što umnogome olakšava izbor i kupovinu kozmetike. 🙂
crystal derma antisolar dd kremLeti izbegavam šminkanje jer mi, pored velikih vrućina, zaista nije potrebno da brinem o tome da li mi se izgled pokvario. Dovoljan mi je bilo kakav preparat koji će hidrirati kožu, a ujedno je i štititi od štetnog zračenja.
Ovaj krem izgleda kao tonirana krema, međutim ima drugačije funkcije. On ne služi za šminkanje – neće vam promeniti boju kože (tako da o nekom prekrivanju koje karakteriše klasične tonirane kreme, ovde ne govorimo), već će joj, zahvaljujući reflektujućim pigmentima, obezbediti svojevrsnu blistavost i suptilan, zdrav sjaj.
crystal derma antisolar dd krem recenzijaAntisolar DD krem ima tendenciju da se prosija posle nekog vremena, pa ga obavezno setujem kamenim puderom. U principu, visoke temperature uzrokuju znojenje koje će učiniti da lice deluje masno, nezavisno od toga koji preparat imate na licu. Osim ponovnog nanošenja kreme nakon nekoliko sati, jako je korisno sa sobom nositi i puder u kamenu koji takođe ima zaštitu – time se izgled koriguje a zaštita obnavlja.
Zaista je lagan a kako mu tekstura nije previše gusta, vrlo lako se razmazuje i moja koža ga brzo upije. Dobra vest je da nema komedogena u sastavu pa neće doći do zapušavanja pora. 🙂
Ovaj preparat se takođe i preporučuje osobama na terapiji fotosenzitivnim lekovima, zatim za upotrebu nakon kozmetičkih tretmana, ali i za prevenciju fotostarenja (sprečava isušivanje kože i pojavu pigmentacijskih mrlja).
Ja ga nanosim svako jutro pred izlazak iz stana, ali je pakovanje dovoljno praktično da stane u neseser pa ga uvek ponesem sa sobom. Pumpica omogućava izbacivanje proizvoda u dovoljnoj meri – za moje lice i vrat dovoljna su dva pritiska.

crystal derma antisolar dd krem swatch
Primećujete li da se DD krem u potpunosti stapa sa tonom kože? 🙂

Ovaj DD krem je odličan ako želite kožu da odmorite od teških pudera i konstantnog šminkanja. Ako ćete veći deo dana provesti na asfaltu ili plaži, dok Sunce izuzetno jako sija (što svakako ne preporučujem), fokusirajte se na preparate sa većim nivoom zaštite. Ali za jutarnje časove, kasno posle podne, ili vreme provedeno u zatvorenom prostoru ovaj preparat je odličan! Moja koža lica je prilično svetla i često delujem previše bledo i umorno, ali preparati poput DD krema brzo vrate živost koži. Nema parabena niti mirisa, pa je pogodan za osobe sa osetljivom kožom lica.
Cena mu je sasvim razumna – košta oko 700 dinara, a može se nabaviti u pojedinim drogerijama i apotekama. Pakovanje sadrži 30 ml proizvoda, a rok upotrebe je 12 meseci.crystal derma antisolar dd krem recenzija
U čitavoj priči, najviše me oduševljava činjenica da je pogodan za korišćenje svakog dana tokom godine. Nekako mi se čini da većina ljudi počne da razmišlja o zaštitnom faktoru tek kada se približi leto i proizvodi sa zaštitnim faktorom budu na sniženju, što je prilično tužno. Sunce ne sija samo leti, već tokom čitave godine, a usled oštećenja ozonskog omotača ovo zračenje biva sve opasnije.
To me podseća na situaciju u kojoj će se, verujem, većina žena prepoznati – često počnemo da razmišljamo o treniranju i korigovanju ishrane negde u kasno proleće, iako vrlo dobro znamo da su fizička aktivnost i balansirana ishrana krucijalni za zdravlje. Razlika je u tome što kilažu uvek možete redukovati, ali oštećenja na koži u većini slučajeva – teško. Preventiva je u ovoj situaciji ključ, jer koža sve pamti – svaku opekotinu, gorenje, izloženost zagađenju. Učite iz tuđih grešaka (pre nego iz svojih) – pamet u glavu i svakodnevno štitite svoju kožu. 🙂

Da li ste probale Antisolar DD krem? Kako se štitite od Sunca tokom godine?

 

Postavi komentar